הסכם הלוואה בין הורים לילדים
הלוואה לבן משפחה עלולה להעמיד בסיכון את מערכת היחסים האישית והאוהבת. הלוואה מן הסוג הזה ניתנת בדרך כלל לקראת רכישה משמעותית של דירה או נכס נדל"ן, ולרוב היא כוללת התנהלות חוזית בין הורים לילדים. אך למרות הקרבה הברורה בין הגורמים השונים מאוד רצוי לבדוק את אופן גיבוש הסכם הלוואה ואת משמעותו החוקית, המשפטית והמעשית.
ראשית, הלוואה לא אמורה לפגוע בהורים או למנוע מהם יכולת כלכלית מסוימת. יש לתת את ההלוואה רק כאשר המצב הפיננסי מאפשר זאת ותוך התייעצות עם אנשי מקצוע המתמחים בנושא. שנית, רצוי לתת עדיפות לפתיחת תכנית חיסכון עבור הילדים ולהימנע מהוצאות והלוואות מיותרות.
כיצד מנסחים הסכם הלוואה?
הסכם הלוואה כולל מספר סעיפים חיוניים שבאמצעותם ניתן להסדיר את העברת הכספים בין הורים לילדים טרם רכישת דירה:
- פרטי היום, החודש והשנה
- סך ההלוואה או מסגרת האשראי
- מטרת ההלוואה
- סימוכין
- פרטים אישיים של ההורים והילדים
- הצהרות הצדדים
- חתימות הצדדים
טיפים להלוואה מוצלחת
הדרך הטובה ביותר לערוך הסכם הלוואה ולהבטיח את מימושה האידיאלי של ההלוואה היא להגדיר מראש את המטרה. יש הבדל משמעותי בין הלוואה הניתנת לצורך קיום אירוע, רכישת מוצרי מותרות או טיול בחו"ל, לבין הלוואה שאמורה להעניק לילדים עידוד ותמיכה. הורים המשכילים להגדיר את מטרת ההלוואה ולא מתביישים לשאול כיצד הילדים עומדים לממש אותה חוסכים את רוב הבעיות הנפוצות.
בנוסף, רצוי לזכור כי בעת רכישת דירה נוטים זוגות צעירים לנטול הלוואת משכנתא. המשמעות היא התחייבות קיימת של בני הזוג לפריסת החזר ותשלומים עבור הבנק. אין צורך להעמיס עליהם עם הלוואה נוספת ומאוד כדאי לבדוק כיצד הם צפויים לעמוד בהחזרים השונים על הצד הטוב ביותר.